21 August 2011

Cocoaşa iubirii


Iubirea plină de transfigurare
învinge prejudecăţile

       Moise Mendelssohn, bunicul cunoscutului compozitor german, a fost un bărbat departe de a fi chipeş. Dimpotrivă, pe lângă faptul că era mic de statură, avea o cocoaşă grotescă.
       Într-o zi

l-a vizitat pe un comerciant din Hamburg, care avea o fată foarte drăguţă, pe care o chema Frumtje. Moise s-a îndrăgostit disperat de fată, care în schimb îl privea cu vădită repulsie pentru înfăţişarea sa.
        Vizitând casa negustorului, înainte de plecare, Moise şi-a luat inima în dinţi, s-a dus la etaj, unde era camera fetei, pentru a schimba ultimele cuvinte cu ea. Ea era de o frumuseţe cerească, iar el se zbătea în chinuri surde atunci când fata refuza să se uite măcar la el. 


       După câteva încercări de a lega o conversaţie, Moise a întrebat-o timid: 
       - Ştiţi de ce căsătoriile se fac în cer?
       - Da, a spus fata, în timp ce se uita mereu în pământ. Dar dumneavoastră ştiţi de ce?
       - Da, ştiu, a răspuns el. Vedeţi, în cer, la naşterea fiecărui băiat, Domnul îl anunţă care va fi fata cu care se va căsători. Când m-am născut eu, mi s-a arătat viitoarea mireasă. Domnul mi-a zis: "Mireasa ta va fi cocoşată". Atunci i-am spus Domnului: "Doamne, o femeie cocoşată ar fi o tragedie. Dă-mi mie cocoaşa, şi las-o pe ea să fie frumoasă."

        Fascinată de cuvintele lui, Frumtje şi-a ridicat ochii din podea, şi privindu-l în ochi, ea l-a recunoscut de dincolo de vremuri, iar mai t
ârziu i-a acordat mâna sa, fiindu-i o soţie devotată.


***
 Felix Mendelssohn Bartholdy - Cantecul gondolierului
   



2 comments:

Julieta said...

ce frumos ar fi sa fie realitate

Georgian said...

Ce frumos :) 8->

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...