29 July 2012

Să mai şi râdem - Zodiactopia I




Chiar dacă fiecare fiinţă umană este unică, noi ne confruntăm cu toţii de regulă cu aceleaşi tipuri de situaţii. Şi totuşi, uneori ajungem să credem că suntem singurii care trăim anumite experienţe, resimţind diferenţa celorlalţi, înstrăinarea şi singurătatea. În căutare de afirmare şi acceptare, de multe ori simţim cu acuitate privirea celorlalţi şi suntem foarte sensibili la cel mai mic semn de respingere. Mai devreme sau mai târziu, putem ajunge să credem că e ceva în neregulă cu noi.

A te simţi prost cu tine însuţi reprezenta o „ocupaţie” apreciată de aşa-zişii filosofi mult înainte de inventarea şi apariţia televizorului, dar trebuie să recunoaştem că ea nu reflectă o stare de înţelepciune. În schimb, adoptarea autoironiei, şi anume a face haz de propriul nostru comportament, de caracterul şi defectele noastre poate produce efecte miraculoase atât în noi cât şi în jurul nostru! Cunoaştem cu toţii persoane care după ce au trecut printr-o perioadă întunecată „s-au scufundat” în presupusa lor nefericire. Totuşi, există şi oameni care nu ezită chiar şi în acest fel de momente să se abandoneze serenităţii inerente a sufletului şi să arate lumii zâmbetul beatific al inocenţei.




„Efectele secundare” pe care le veţi constata cu încântare dacă vă amplificaţi simţul umorului includ şi „riscul” implicit de a fi foarte fericiţi, de a fi mult mai simpatizaţi de cei din jurul vostru şi de a avea o excelentă relaţie de cuplu… Umorul acoperă toate situaţiile umane posibile, exprimă nenumărate aspecte ale vieţii pe pământ şi permite scoaterea la lumină a diferitelor faţete ale bogatei personalităţi a fiecăruia. Acesta ne permite să devenim mai puternici, să adoptăm o atitudine de înfruntare a dificultăţilor întâlnite, în loc să începem să ne regretăm soarta şi să adoptăm politica struţului – că doar e la modă politica, nu?




Atunci când ne confruntăm cu dificultăţi, umorul este o alternativă care merită luată în considerare, în locul unui comportament tensionat, închis, adică disperat, presupus „inteligent” prin care abatem atenţia celorlalţi de la noi – doar suntem bine, nu e aşa? Să nu uităm în acest sens proverbul românesc care spune că „Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul.” În ciuda ideii preconcepute a unora că râsul este stupid şi vulgar, ar trebui să ne gândim la faptul că doar o persoană cu adevărat inteligentă ne poate face să râdem prin aerul său nătâng.





Umorul, ca o modalitate subtilă de evocare a anumitor aspecte,  ne poate ajuta să exprimăm ce avem pe suflet fără a ne ofensa interlocutorul. Atunci când spunem ceva într-o manieră serioasă cu greu mai putem să ne luăm cuvintele înapoi dacă l-am rănit pe celălalt, pe când dacă privim situaţia dintr-un unghi plin de haz ne putem scuza şi încerca să salvăm situaţia. Intuitiv toţi ne putem da seama că umorul este un ansamblu de mecanisme, atitudini şi interpretări care odată stăpânite cu abilitate ne fac să apărem celorlalţi într-o lumină magică, precum un scamator care trezeşte încântarea copiilor din noi.




Puteţi citi mai multe despre simţul umorului si efectele sale aici iar  în continuare mai jos, ca aplicaţie directă pentru cei care înţeleg engleza, umor pe teme astrologice în imagini, la care la care să râdeţi copios pe seama anumitor trăsături specifice zodiei voastre sau împreună cu prietenii. Am selectat câteva imagini „de sezon” şi mai ales cu Leul, personajul principal al acestei perioade a anului (şi nu numai :) 

În aceste imagini, energia şi esenţa fiecărei zodii sunt înfăţişate într-un mod umoristic. Interacţiunea dintre diferitele zodii poate părea surprinzătoare, familiară, sau poate necesita aprofundarea înţelegerii lor. Acţiunile personajelor zodiacului se desfăşoară mai ales în natură, acolo de unde îşi au originea energiile lor specifice: pământ, aer, apă şi foc. 


(Zodiactopia features 12 signs, which represent the energy and essence of each sign in humorous way. Interactions between different signs might seem wild, familiar or might require more reflective investigation. Their activities take place in the wild nature, where their original energies are derived from: water, earth, fire and air. The author of Zodiactopia is Mikispink)


* * *

Aqua, Aries, Pisces, Cancer, Scorpio, Taurus!




* * *

Libra Aries




* * *

Pisces Libra




* * *

Leo Virgo




* * *

Capricorn, Pisces, leo, aries!




* * *

Leo Capricorn




* * *

Leo Libra




* * *

Leo, virgo, gemini, scorpio!



* * *

sagg pisces leo!



* * *

Leo Aqua!





 

1 comment:

Anonymous said...

You guys did a great job spending your time to create this article! If I had to explain my emotions about your website in only one word ? it would be WOW! Thank you! P.S. Subscribed for updates!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...