08 March 2012

''...Şi Dumnezeu creă femeia după propriul Ei chip...'' (Rassouli)

Memoria
       
   


     
''Femeile din picturile mele exprimă mireasma şi esenţa feminităţii asa cum eu o percep şi o experimentez în femeile pe care le cunosc. Multe îmi spun că recunosc ceva din ele însele în portretele mele feminine. Am ajuns să intuiesc că ceea ce se reflectă pe pânzele mele este natura feminină a sufletului care există atât în femei cât şi în bărbaţi.''
''Misterul femeii este ascuns în adâncul inimii.
Inocenţa ei e protejată în imbraţişarea ce o învăluie asemenea petalelor de trandafir învăluind bobocul.
Secretele naturii ei sunt revelate atunci când lumina spiritului iubirii îi contemplă plenitudinea fiinţei, iar înflorirea deplină a frumuseţii ei se deschide numai în prezenţa acelor prieteni ai inimii, care cu adevărat îi preţuiesc libertatea.''


 
''Natura plină de compasiune a femeilor este una din cele mai preţioase comori ce ni se dăruie. Este o energie, o lumină specială, şi o capacitate de a iubi care răsare dintr-o adâncă dorinţă a femeilor, care dăruiesc din ele însele şi pot avea grijă de ceilalţi...
Cred că această calitate ar putea revoluţiona lumea dacă am putea cu adevărat să încurajăm şi să susţinem implicarea femeilor.''
CEA CARE ADUCE RĂSĂRITUL
''Femeia sculându-se în tăcerea nopţii pentru a veghea,
oferind lumina compasiunii ei şi rugăciune pentru întreaga creaţie, iar Soarele răsărind pentru a întâlni chipul ei radios..
Bucuria şi încântarea unui elan launtric
ce împodobeşte răsăritul cu strălucirea sufletului..''
Ceea ce înfăţişez ca putere feminină în creaţia mea artistică nu este doar o frumuseţe exterioară cu care să te delectezi; este o strălucire care radiază dinlăuntru, şi care înconjoară inima.
Prin expresiile mele artistice, eu ridic o oglindă care reflectă frumuseţea interioară a femeilor, în timp ce arată disponibilitatea lor de a fi vulnerabile, ştiind că abandonul este cheia secretă către propria lor forţă. Energia iubirii este cheia către puterea feminină a compasiunii.
Speranţa mea este că imaginile pe care le creez le va încuraja pe femei să se vadă pe ele însele într-o lumină nouă şi va invita implicarea şi participarea lor la evoluţia creşterii colective în toate aspectele vieţii.
Ca bărbat din Orientul Mijlociu, am crescut într-o cultură foarte opresivă faţă de femei. Multe din ele fiind acoperite de văl, am început să-mi imaginez şi să mă conectez la frumuseţea lor interioară. În final aceasta mi-a devenit o călăuză atât în viaţă cât şi în artă.
Ceea ce m-a atras a fost misterul a ceea ce era invizibil, şi astfel am început să exprim ceva mai profund decât aparenţa exterioară. Mă aventuram în necunoscut, iar procesul m-a ghidat către o călătorie interioară care mi-a aprins inima şi mi-a trezit sufletul.
Am ajuns să pictez lumina misterioasă a unei energii radioase care a devenit o metaforă pentru iubire, pentru adevăr, pentru lumină şi pentru viaţa însăşi. Este o viziune care mă conectează cu dorurile şi aspiraţiile tuturor celor care contemplă şi răspund la arta mea.
Cu fiecare imagine pe care o creez, eu nu pictez doar încă o femeie frumoasă. Imaginile mele sunt menite să fie un omagiu adus potenţialului tuturor femeilor, iar intenţia mea este să-mi arăt recunoştinţa pentru extraordinara lor capacitate de a fi ghidate de o înţelepciune intrinsecă şi de iubirea lor plină de compasiune.
Această energie este comoara noastră cea mai preţioasă, fiindcă este ceea ce ne trebuie pentru a ajuta să se trezească, să se ilumineze şi să se transforme toate inimile pe tot cuprinsul lumii.
***
Rassouli este cunoscut în comunitatea artelor ca un artist ce reflectă în picturile sale misticismul şi spiritualitatea Orientului Apropiat folosind tehnici de pictură europeane. Ceea ce rezultă pe pânze este o perspectivă atemporală ce radiază lumina divină creatoare prin forma puterii şi frumuseţii feminine.


 
Imaginile feminine pe care el le pictează nu sunt create după modele, ci ele se ivesc din profunda lui viziune sufletească a frumuseţii care s-a născut din forţa şi compasiunea femeilor care i-au influenţat viaţa.

Artist, vizionar, conferenţiar, profesor înzestrat şi ghid în elevarea conştiinţei şi dezvoltarea creativităţii, Rassouli a creat un curent internaţional cu stilul său unic. Ceea ce face unică arta sa este modul în care el translatează pe pânză experienţa spirituală din subconştient, prin meditaţie la răsăritul soarelui.
Tonurile sale vibrante şi amestecurile de culori pline de bucurie combinate în modele circulare de vîrtejuri creează un stil unic de pictură pe care el l-a numit FUSIONART (Arta fuziunii), un stil pe care Rassouli l-a patentat şi este acum predat multor artişti de pretutindeni.


 


 

 (traducere după citate de Freydoon Rassouli)
3 comments:

Alina Dospinescu said...

sublim omagiu adus femeii prin acest exemplu de arta obiectiva, profund inspiratoare pentru suflet...m-a purtat intr-un taram al pacii si frumusetii, sclipind tainic si lasand sa se intrevada luminile sufletului feminin.

La multi ani , iubita mesagera a frumusetii, iubirii si intelepciunii!
Multumesc

Simina said...

Minunate imagini, minunate cuvinte....intr+adevar un paradis al feminitatii si al Dorului Ei de lumina!!!!!!
te imbratisez cu iubire, frumusete de femeie!!!!!!

Anca ♥ said...

Ma bucur foarte mult ca v-a inspirat si pe voi acest dar al frumusetii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...