23 May 2011

AGAPE


"Doamne, ajută inimii mele să Te dorească, Dorindu-Te să Te caute, Căutându-Te să Te găsească, Găsindu-Te să Te iubească, Iubindu-Te să înceteze a mai greşi. AMIN!"


"În momentele fericite iubeşte-l pe Dumnezeu! În momentele dificile caută-l pe Dumnezeu! În momentele de linişte adoră-l pe Dumnezeu! În momentele grele ai încredere în Dumnezeu! În TOATE momentele mulţumeşte-I lui Dumnezeu!"

"O, iubire, tu, care arzi fără încetare şi niciodată nu te stingi, tu, dragoste, O, Dumnezeule al meu, aprinde-mă! Tu porunceşti stăpânirea de sine: Tu dă-ne nouă ceea ce porunceşti şi apoi porunceşte ceea ce vrei."
(Sfântul Augustin)


"Prietenul meu etern Îţi dăruiesc viaţa mea. Primeşte-mă şi fă din mine un îndrăgostit adevărat. Salvează-mă din cele două lumi. Aruncă-mă în foc Dacă inima mea se îndreaptă spre altcineva decât spre Tine. Când ating pământul în rugăciune Nu am alt ţel decât să te ating pe Tine. Orice cuvinte despre Grădini, flori, privighetori, dans Sunt doar pretexte."

"Doar pe Tine Te caut, pe Tine Te ştiu, pe Tine Te văd, pe Tine Te chem. Tu eşti cel dintâi, ultimul, cel din exterior şi cel din interior, Nu cunosc pe nimeni decât pe Tine, Cel Care Eşti!"
(Jalaluddin Rumi)


„Tu singur eşti cerurile; Tu singur eşti pământul; Tu singur eşti ziua, noaptea şi aerul; Tu singur eşti ofranda de cereale şi de santal, florile ca şi apa ce le hrăneşte. Tu eşti tot ceea ce există. Atunci, ce aş putea să-ţi ofer eu, oare?“

„Într-o căutare ardentă am ieşit din sufletul meu în plin clar de Lună. Într-o căutare ardentă am ajuns să realizez că Acelaşi (Dumnezeu) se uneşte cu Acelaşi (Dumnezeu).Această întreagă lume eşti Tu, o Doamne! Ce sunt toate aceste lucruri şi fiinţe? Sunt ochii tăi!”


„Nebuni şi preaplini de iubire, copleşiţi de fericire până la extaz, ei se rotesc dansând, vibrând cu întreaga fiinţă, datorită atingerii inefabile a Graţiei lui Dumnezeu, orbiţi de lacrimile bucuriei, cu chipul înflorit, spunând cuvinte incoerente, în dansul cosmic al iubirii...” 
„Iubirea în Cel ascuns, iubirea în Supremul Divin… iubirea în Tine, o, Doamne! Preaplinul iubirii… îl strig din tot sufletul. Fie ca iubirea mea mistuitoare şi profundă să fie numai în Tine!”
(Lalleshvari)


„O, ce minunat este să depinzi de un astfel de Domn, care se află la o înălţime inaccesibilă tuturor fiinţelor în privinţa înţelepciunii, dar care creează libertatea cea mai înaltă în privinţa iubirii şi face în aşa fel încât aceasta să nu lipsească deloc! Da, acest DUMNEZEU este infinit de mare, de sublim şi de sfânt!

(Jakob Lorber)“Cum să-l iubeşti pe DUMNEZEU? Iubeşte-L aşa cum un sărac iubeşte banii, aşa cum un înecat tânjeşte după o gură de aer, aşa după cum o fiinţă rătăcită în deşert tânjeşte după o cană de apă. Iubeşte-L cu înflăcărarea primei iubiri a tuturor îndrăgostiţilor. Atunci când vei învăţa să-L iubeşti cu toată inima ta, atunci Îl vei găsi. 

Contopirea cu Fiinţa Preaiubită Cosmică este cea mai minunată experienţă posibilă. Este vis în vis, bucurie în bucurie, un milion de divine iubiri într-una singură ce-ţi vor topi inima. În orice punct din spaţiu te-ai afla, vei primi dragostea Sa, strălucind cu intensitatea a milioane de sori. De fiecare dată când vei gândi că ai epuizat dragostea Lui, vei simţi cum un val infinit te cuprinde şi te topeşte în fericire. Acesta este extazul divin!”
(Paramahamsa Yogananda)2 comments:

Alexandra said...

Minunat ...si minunata muzica..va rog....cum se numeste aceasta melodie? Multumesc

Anca ♥ said...

Nu stiu cum se numeste melodia, am gasit-o mai demult pe internet fara titlu... Aduce cu muzica lui Stamatis Spanoudakis, si pare a fi mixata ulterior de cineva cu sunetele de la toaca..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...